Terug naar Zuivel

Kefir

Kefir is een dik vloeibaar, koolzuurhoudend en licht prikkelend  melkdrank met levende culturen die van oorsprong afkomstig is uit de Kaukasus. De probiotica in kefir helpt bij de spijsvertering en een gezonde darmflora.

Te krijgen in naturel en in de smaken: Boomgaardfruit, Cactus-Limoen, Framboos en Sinaasappel

Verschillende onderzoeken geven aan dat kefir de volgende positieve uitwerking heeft op je lichaam:

1. Het is heel goed voor je darmflora
De levende micro-organismen van kefir vormen door de vergisting een natuurlijk probiotica. Deze probiotica vindt zijn weg naar onze darmen en blijft daarachter om onze darmflora te vormen. De darmflora is een verzamelnaam voor alle aanwezige, gezonde bacteriën die ons voedsel verwerken en omzetten tot nuttige voedingsstoffen en afvalstoffen.

2. De darmwerking verbetert
Uiteraard een resultaat van onder andere de herstelde darmflora. Dit zorgt ervoor dat voedsel veel beter wordt afgebroken en er minder problemen bestaan. De darmen blijven schoon en functioneren weer zoals het hoort. Het is bewezen dat buikklachten enorm afnemen door het gebruik van kefir. Ook mensen die last hebben van het Prikkelbare Darm Syndroom hebben er baat bij.

3. Het bevordert je spijsvertering
Door de boost die de probiotica de darmen geeft wordt de werking beter. Dat heeft als bijkomend voordeel dat vezels beter kunnen worden opgenomen. De doorstroming in de darmen krijgt weer een natuurlijke balans en de spijsvertering optimaliseert. Dat heeft als gevolg dat klachten rondom gasvorming en/of obstipatie verminderen.

4. Het is goed voor je weerstand
Kefir bevat ontzettend veel vitamines en mineralen, te weten calcium, magnesium, ijzer, jodium, vitamine B1/B2/B6/B8/B12/C/D/K2 en een scala aan enzymen. Mede dankzij de verbetering van de darmwerking en de spijsvertering worden deze gezonde vitamines en mineralen weer goed opgenomen. Een gezond lichaam begint tenslotte bij een gezonde darmwerking.

5. Het helpt bij afvallen en behouden van een gezond gewicht
Tijdens het afvallen speelt een gezonde darmwerking een grote rol. Ook zorgt dat voor het afvoeren van overtollig vocht en worden de voedingsstoffen beter opgenomen. Dit zorgt voor een gezond metabolisme dat helpt bij het afvallen of behouden van een gezond gewicht. Extra positief zijn de natuurlijke zuren die voorkomen in kefir. Deze remmen de eetlust en zorgen voor extra opname van de voedingstoffen.

6. Het helpt infecties te voorkomen
De toename van de weerstand en de beschermende eigenschappen van de probiotica zorgen ervoor dat infecties minder vat krijgen op het lichaam. Onderzoek wijst uit dat regulier gebruik van kefir leidt tot een afname van (chronische) infecties.

7. Het ondersteunt in het behoud van gezonde botten en helpt tegen osteoporose
Voor de vorming en het behoud van sterke botten is calcium nodig. Ons lichaam kan calcium alleen optimaal opnemen in combinatie met vitamines K2 en D. Het brede scala aan vitamines en mineralen in de kefir bevatten ook deze combinatie die dus van essentieel belang is bij de botvorming en ter ondersteuning bij osteoporose.

8. Het verbetert de mentale gezondheid
Bijzonder dat een drankje kan leiden tot een verbetering van de hersenfunctie, maar het is een feit. De verschillende B-vitamines helpen, samen met vitamine C en D, magnesium en ijzer bij de aanmaak van de signaalstoffen tussen de zenuwcellen. Het helpt de hersenen om de geheugenreceptoren gezond te houden en het blijft de hersenen ondersteunen in de celvernieuwing.

9. Het lichaam herstelt sneller
Bewezen is dat de drank heilzaam werkt bij het herstel van griep, verkoudheid en diarree vanwege het brede scala aan aanwezige voedingsstoffen. Ook bij zware therapieën of behandeling zoals chemotherapie helpt het bij het herstel.

10. Kefir helpt tegen allergie en astma
Wanneer je snel reageert op voeding en/of allergenen (denk aan pollen in de lucht), kan kefir preventief ondersteunen. Het werkt ontstekingsremmend waardoor je lichaam minder vatbaar wordt voor de uitlokking en ontstekingsreactie.

(bron: www.leefpuurnatuur.nl/artikelen/kefir/)

Bunzlau

Goed eten, goed servies!

Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen?  Zo wordt elke maaltijd bijzonder!

Bekijk ons Bunzlau servies