Terug naar Peulvruchten

Strogele bonen

De gelige strogele boon, die na het koken lichtbruin is, heeft een zachte schil en is ideaal als soepboon, maar wordt ook graag met een stukje spek gegeten. De smaak van de strogele boon is te vergelijke met die van een bruine boon, maar dan verfijnder. De zachte, romige bonensmaak combineert met veel soorten kruiden en bouillons. 

Weektijd: 
Ca. 8-12 uur

Kooktijd: 
Ca. 1 uur

Bewaren: 
Gekoeld 1-2 dagen
Diepvries 3 maanden

Smaak: 
De bonen hebben een zachte romige smaak, vergelijkbaar met de buien boon.

Toepassing: 
Strogele worden vooral verwerkt in bonenschotels en maaltijdsoepen.

Bunzlau

Goed eten, goed servies!

Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen?  Zo wordt elke maaltijd bijzonder!

Bekijk ons Bunzlau servies