Terug naar Peulvruchten

Bruine bonen

Bruine bonen behoren tot één van de bekendste bonen ter wereld, worden over de hele wereld gegeten en komen van oorsprong uit Zuid-Amerika. De bruine boon is een populair ras van de gewone boon die ook in Nederland geteeld wordt. Vroeger werden bruine bonen vaak gezien als armenvoedsel.
Bruine bonen worden in zo veel verschillende gerechten verwerkt, omdat ze onwijs smaakvol zijn. Vaak worden ze gebruikt als basis voor bruine bonensoep, maar kun je ook verwerken in heerlijke andere gerechten. Wist je dat bruine bonen ontzettend rijk aan vezels zijn.

Weektijd: 
Ca. 8 uur

Kooktijd: 
ca. 1-1½ uur

Bewaren: 
Gekoeld 1-2 dagen
Diepvries 3 maanden

Smaak:
Bruine bonen hebben een zachte romige smaak

Toepassing:
Bruine bonen worden vooral verwerkt in bonenschotels en maaltijdsoepen.

Bunzlau

Goed eten, goed servies!

Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen?  Zo wordt elke maaltijd bijzonder!

Bekijk ons Bunzlau servies