Kapucijners
Kapucijners zijn typisch Nederlands en worden al eeuwenlang gegeten. Het is een kleine ingedeukte peulvrucht. Een kapucijner is een erwt en lijkt erg op de grauwe erwt. Verse kapucijners zijn maar kort, met name in de maanden juni en juli. De meeste kapucijners worden gedroogd en verpakt na de oogst.
Kapucijners worden al eeuwenlang opgediend in combinatie met gekookte aardappels met jus . Tegenwoordig worden de erwten ook wel gegeten met gebakken spek en piccalilly of stroop.
Weektijd:
Ca. 8-12 uur
Kooktijd:
Ca. 1 uur
Bewaren:
Gekoeld 1-2 dagen
Diepvries 3 maanden
Smaak:
Kapucijners hebben een zoete, vlezige en spekachtige smaak.
Toepassing:
Kapucijners worden vaak als bijgerecht met spek en ui gegeten, maar passen ook goed in vegetarische schotels en maaltijdsalades.

Goed eten, goed servies!
Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen? Zo wordt elke maaltijd bijzonder!