Terug naar Peulvruchten

Groene linzen

Groene linzen zijn de ‘huis-tuin-en-keukenlinzen’ voor soepen, stoofschotels en puree’s. Ze zijn groter dan rode linzen.
Linzen hoeven niet te worden geweekt, zijn goed van smaak, snel gaar en zitten boordevol vezels en eiwitten. Omdat ze geen overheersende smaak hebben, zijn ze bij uitstek geschikt als voedzame basis voor langzame koolhydraten.
Groene linzen worden lekker zacht, zijn perfect voor Midden-Oosterse gerechten en zijn lekker met gebakken uien, rijst en varkensvlees.

Weektijd: 
Hoeven niet geweekt te worden

Kooktijd:
ca. 20 minuten

Bewaren:
Gekoeld 1-2 dagen

Smaak: 
Linzen hebben over het algemeen een pittige-nootachtige smaak.

Toepassing: 
Groene linzen kunnen in curry’s, salades en soepen verwerkt worden.

Bunzlau

Goed eten, goed servies!

Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen?  Zo wordt elke maaltijd bijzonder!

Bekijk ons Bunzlau servies